Landbouw

Wij zijn internationaal gespecialiseerd in:

  • Grootschalige agroforestry projecten (2 tot 700 hectare)
  • Het zelfvoorzienend maken van je project 
  • Voedselvoorziening van projecten op (privé) eilanden 
  • Duurzame voedselproductie (agroecologie, regeneratief, permacultuur,…)
  • Voedselbossen
  • Het uitkiezen van het juiste machinepark
  • Het maken van financiële berekeningen en het voorzien en installeren van teeltplannen en management-software op maat.

Zijn we een match?

Het starten van je droomboerderij is misschien wel een van de meest impactvolle gebeurtenissen in je leven. Om dit te doen wil je je omringen met de juiste mensen, maar het belangrijkste, met mensen die op dezelfde frequentie zitten als jij. Hoewel we technisch gezien iedereen kunnen helpen met het starten van een boerderij, kunnen we alleen helpen als we op dezelfde lijn zitten. Daarom stellen we altijd eerst een telefoongesprek, videocall of afspraak voor. Op die manier leren we elkaar kennen en voelen we of we bij elkaar passen.

Wij gaan voor ieder project ter plaatse

Het is perfect mogelijk om je volledig online van A tot Z mee te nemen door het hele ontwerpproces om je droomboerderij te ontwerpen. Dankzij de moderne technologie kunnen we gebruik maken van allerlei gegevens zoals satellietbeelden, LIDAR-kaarten, bodemprofielen, wolkendata en nog veel meer. Maar om eerlijk te zijn: we ontmoeten je liever persoonlijk. Wij zijn niet geboren om naar schermen te kijken. Wij luisteren graag naar je verhalen, voelen je land, lopen rond op je terrein, ruiken de aarde, proeven lokaal voedsel en verkennen de regio. Hoe meer zintuigen we kunnen gebruiken, hoe completer en holistischer het ontwerp zal zijn.

Het zaadje

We kunnen je regeneratief landbouwproject niet ontwerpen zonder jou en je verhalen te kennen. Wij ontwerpen boerderijen op dezelfde manier als de natuur bomen laat groeien. Alles begint met het zaadje. Waarom wil je deze boerderij beginnen? Wat is je grootste drijfveer? Een groot deel van ons ontwerpproces bestaat uit het vertalen van je kernwaarden, passie en sterke punten naar een enkel stukje DNA. Als een zaadje niet zeker is van zijn eigen DNA, zal het nooit kunnen uitgroeien tot een majestueuze boom. Als het DNA van de mensen die een boerderij willen beginnen duidelijk is, wordt alles mogelijk, omdat elke beslissing die we maken doordrongen zal zijn van je basis-DNA en je boerderij dus altijd zal passen bij je levensstijl en kernwaarden.

 

De vruchten

We hebben nu je DNA op orde, wie je bent, wat je drijft en waar je energie van krijgt. Maar voordat we met het ontwerpproces beginnen, moeten we eerst nog wat verder zoeken. Je kunt een boerderij beginnen in duizend kleuren en vormen. Je kunt besluiten om je alleen te richten op het agrarische aspect, of je kunt ervoor kiezen om de boerderij te combineren met een Bed and Breakfast, een hotel, een restaurant, een evenementenruimte, een kunstgalerie, een winkel, een themapark, een therapeutische plek of wat je maar wil. Wij ontwerpen projecten zeer holistisch, zodat alle gewenste aspecten van je project zo soepel mogelijk in elkaar overgaan.

Om het boerderij-gedeelte van je eigendom zelf te ontwerpen, moeten we ook een heleboel factoren bepalen. Een workshop om echt tot de basisvisie van je droomboerderij te komen is onontbeerlijk. In deze workshop zullen we ons afvragen welke dagelijkse bezigheden je energie geven en welke andere to do’s je energie wegzuigen. Een van de doelen van een boerderij is het produceren van het lekkerste, gezondste en vitaalste voedsel. Als je dit product eenmaal hebt, zijn er letterlijk honderden manieren waarop je dit kan oogsten en verwerken. En nog meer mogelijkheden om de prachtige producten op de markt te brengen en aan de consument te leveren.

De bomen

Zodra we het persoonlijke DNA op orde hebben, je weet hoe je droomleven op de boerderij eruit ziet, je een idee hebt over wat je wil kweken en hoe je je voedsel zou willen verwerken en distribueren, kunnen we beginnen met het ontwerpen van de boerderij: yes!

Maar eerst: vind je droomlocatie!

Heb je je droomhuis al? Dan zijn we zeer blij voor je, want dat is al een heel avontuur op zich. Heb je je droomlocatie nog niet gevonden? Ook perfect! Dankzij de vorige workshops weet je precies wat jouw DNA is en hoe jouw ideale boerderijleven eruit ziet. Dit maakt het een stuk makkelijker om de regio en de wensen te bepalen. In deze workshop gaan we samen aan de slag om de mogelijkheden te verfijnen aan de hand van verschillende aspecten: de oppervlakte die je zoekt, welke hoogte, in de buurt van welke steden, in welk land/landen, etcetera. Aan het eind van deze workshop weet je precies wat je zoekt en kan je op huizenjacht gaan. Wij bieden deze service in principe aan: het vinden van een top 3 van mogelijke eigendommen, maar dit is eigenlijk een veel te leuk avontuur dat we je niet willen laten missen.

Observeer en leer

Elk goed ontwerp begint met observatie. We kijken samen naar verschillende kaarten, we wandelen samen op je terrein, kijken naar de bodem, de planten, de fauna. We observeren de microklimaten: warme zones en koude zones, droge zones en vochtige zones. We brainstormen over wat de meest logische manier is om alle ingrediënten te integreren om een harmonieuze plek te creëren. We maken een schets om een masterplan te creëren, we beslissen over de zones, over de stromen van water, energie en werk. Dit is het geraamte van ons ontwerp.

 

Het bos

Zodra we de zones van het project in kaart hebben gebracht, is het tijd voor ons team om er intensief in te vliegen. Met alle verzamelde informatie creëert ons team van agronomen, agro-marketeers en ontwerpers de best mogelijke boerderij die de meest positieve impact zal hebben op de planeet EN op je leven.

 

Voel je vrij om ons te contacteren en meer informatie aan te vragen