*Definitie Commensalisme
In de ecologie een interactie tussen twee organismen,
waarbij het ene voordeel heeft en het ander niet beïnvloed is.

 Latijn: cum mensa:  ‘met dezelfde tafel’.

Over Commensalist

Commensalist is een bureau gespecialiseerd in futureproof voedselbos, farm, tuin- en landschapsonwerp. Louis De Jaeger runt het bedrijf en staat met een team van landschapsarchitecten, agro-ecologen en landbouwingenieurs klaar om het ontwerp van jouw dromen te realiseren.

 

Over de zaakvoerder en oprichter

Inspirator en actionman
De oprichter van Commensalist, eco-entrepreneur Louis De Jaeger, heeft vijf jaar lang de wereld rondgereisd, van Canada tot Panama, Rusland tot Marokko. Onderweg heeft hij een lang-vergeten passie herontdekt, namelijk, de natuur.

Louis De Jaeger, CEO Commensalist

Door te logeren bij mensen in Mexico, die hun stukje grond volgens de regels van Permacultuur aan het omtoveren waren tot een zelfvoorzienend domein, was hij helemaal verkocht.

Een zaadje magie
Er is immers niets zo magisch als een zaadje in de grond steken waarvan je voor de rest van je leven vruchten kan plukken.

Na de wereld te hebben verkend en verschillende duurzame tuin-, landschaps- en agricultuur projecten te bezoeken en deze materie te (be)studeren vond hij het tijd om zich na dit immens avontuur terug in België te vestigen om een bacheloropleiding groenmanagement te volgen. Hij is een enorme voorstander van lifelong learning en schoolt zich constant bij in België en het buitenland, waaronder bijvoorbeeld aan de Oregon State University.

Mensen en hun stuk grond
Eens aangekomen in België was hij zodanig verbluft van hoe weinig mensen iets doen met hun stuk grond, dat hij heeft besloten hier iets aan te doen. Het zou een mens zijn hoogsteigen paradijs kunnen worden, een toevluchtsoord, een vakantiebestemming. Alle stukjes privé grond samengeteld vormen een groter oppervlak dan het grootste natuurreservaat in België en Nederland samen. 

 

Landbouw vernietigt de wereld, maar kan ze ook redden
Als boerenkleinzoon heeft Louis De Jaeger een diepe voeling met de landbouw en heeft hij de laatste 8 jaar research gedaan naar wat de toekomst is van de landbouw. Het antwoord geeft hij in z’n boek ‘We eten ons dood’, uitgegeven bij Houtekiet. Die zelfde inzichten gebruikt hij om in België en de rest van de wereld landbouwprojecten te helpen (opzetten).

Er komt verandering!
Hij heeft Commensalist opgestart, met als doel om zowel particulieren, bedrijven en overheden te overtuigen om te kiezen om meer te halen uit hun stukje groen. Verder schrijft Louis De Jaeger artikels en boeken over duurzaam leven en tuinieren, is hij te boeken voor lezingen, is hij serial entrepreneur en kan je hem tegen het lijf lopen op tal van evenementen, beurzen en congressen.

De mogelijkheden zijn eindeloos
Commensalist is minstens evenveel bedreven in het achterhalen van wat precies de DNA is van jouw missie. Want pas als dit scherpgesteld is kunnen we een project samen opstarten die duurzaam is in zowel technische als emotionele aspecten. Een goed project helpt niet alleen de planeet maar maakt je ook gelukkig. 

Allereerst proficiat dat je gestart bent met deze boeiende zoektocht, hopelijk kunnen we je verder helpen met het verwezenlijken van je droom. Laat gerust weten wanneer je klaar bent om een Commensalist* te worden 🙂

*Definitie Commensalisme

In de ecologie een interactie tussen twee organismen, waarbij het ene voordeel heeft en het ander niet beïnvloed is.
 Latijn: cum mensa:  ‘met dezelfde tafel’.